dilluns, 23 de maig del 2011

TREBALLAR AL CARRER

No us espanteu, que encara som treballadors dins d'un hospital, clínica....

Fa casi una setmana que durant el dia internacional de la infermeria es van fer unes xerrades sobre col·lectius que treballen amb gent que viu al carrer o que treballen en professions discriminades i moltes vegades marginades. Us voldria fer un petit resum.

Hi ha molts fronts de treball en el carrer un dels col·lectius treballa intentant de donar sostre a la gent que després de sortir del hospital hauria d'anar a casa a fer la recuperació.
Un altre dels col·lectius treballa amb la gent que te alguna patologia psiquiàtrica greu i que no tenen cap vinculació amb algun centre assistencial. Aquest em va semblar que era un col·lectiu difícil de treballar, ja que moltes vegades poden presentar patologia dual o a causa de la no medicació difícil de crear un vincle amb el pacient.
El tercer col·lectiu va ser un col·lectiu que treballava entorn al món dels treballadors del sexe (dit d'una altre manera amb prostitutes), els donen educació i recursos sobre prevenció de malalties de transmissió sexual (MTS), els acompanyen al metge per fer controls de salut, o a la policia si cal fer cap denuncia de mal tracte... aquest ultim equip de treball han vist una bona resposta per part del col·lectiu sobre el que treballen ja que entre ells mateixos si hi ha cap cosa referencien el equip de treball com a unitat se suport davant dels problemes.

Com a reflexió final, us voldria deixar que moltes vegades si tenim un buit en que voldríem ajudar a la gent fora d'un hospital tenim molts llocs on anar a treballar, i que moltes vegades no fa falta anar a un altre país, només fa falta mirar al nostre voltant per veure que encara tenim molta gent per ajudar, a vegades només amb una ma i una orella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada